İnternational Press Center
012 537 16 13; 050 245 94 94
BEYNƏLXALQ
MƏTBUAT MƏRKƏZİ
 

XƏBƏR LENTİ

22 NOYABR
10:43 Quru dodaqlar hansı xəstəliklərə işarə edir?
10:31 Emil Balayev mövsümün ən yaxşısı seçildi
10:28 Yenidən “İmtahan”a qayıtdı
10:22 Elçin 4 övladı ilə obyektiv qarşısına keçdi
10:14 Sablya üzrə milli komandamız dünya kubokunun mərhələ yarışında iştirak edəcək
10:08 “Yuventus“da yeni müqavilə
21 NOYABR
18:00 Gözəl dəriyə qovuşmaq istəyənlər üçün limon toniki
17:46 Məşhur aparıcı ATA OLDU
17:35 Pendir və mayonezlə BALIQ SOBADA
17:24 Kosmetik gilin istifadəsi
17:12 Pişik baxışları makiyajı - Hər zaman dəbdə olan makiyaj
17:00 Pomidorla qoyun əti
16:45 Rənglərin orqanizmə təsiri
16:36 Qadın voleybolçularımız Qızıl, kişilərdən ibarə komandamız isə Gümüş Avropa Liqasında mübarizə aparacaq
16:28 Qadın güləşçilərimiz açıq Rusiya kuboku yarışında güclərini sınayacaqlar
16:15 İdeal dəriyə qovuşmaq üçün 3 maska
16:00 “Golden Boy-2019“a üç namizədin adı açıqlandı
15:43 Dişlər yaddaş funksiyasına təsir edir
15:31 Artroz (osteoartroz)
15:23 Dəri sallanmasına qarşı ən effektiv qidalar
15:12 Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA
15:00 Bu da azərbaycanlı müğənninin övladları
14:46 Namiqin Almaniya arzusu puç oldu - Gördüm ki, mən gələndə o alqış, hörmət olmayacaq
14:38 Fındıqlı və pudinqli keks
14:29 Uşu üzrə İpək Yolu açıq Avrasiya turnirində Azərbaycanı 15 idmançı təmsil edəcək
14:15 Bu gün Paraqvayda çimərlik futbolu üzrə XX dünya çempionatı start götürəcək
14:00 Quru tut dəmləməsi - Təbii öskürək dərmanı
13:47 Kələmin qızıldan qiymətli faydaları. Hər gün yeyin!
13:36 Heyvadan ÖSKÜRƏK əleyhinə belə istifadə edin. RESEPTLƏR
13:25 Soyuq hava əllərinizi qurudursa... Təbii vasitələr
13:15 “Milan“ İbrahimoviçlə danışıqlara başladı
13:00 “Bavariya“da yeni müqavilə
12:46 Planetimizdəki ilk quşun qalıqları tapıldı
12:32 İşıqdan istifadə edən “gələcəyin tranzistorları“ təqdim edilib
12:24 Robot balıq ixtira edilib
12:11 İlkin Misgərli qızları ilə
20 NOYABR
18:00 Boks üzrə açıq Bakı birinciliyinin qalibləri müəyyənləşib
17:48 “Bu nişan 10 il əvvəl olmalı idi“
17:38 Premyer Liqamızda 12-ci turun hakimləri
17:24 NASA Yupiterin peykində su buxarı olduğunu təsdiqlədi

TOP 5

1 Qanda şəkərin hansı göstəricisi diabet diaqnozudur? (90491)
2 PRESS-ANONS (34893)
3 Qız uşaqları üçün saç düzümləri - FOTO (32343)
4 Tüpürcək vəzi iltihabı və müalicəsi (30744)
5 Banan qabığı təbii məlhəmdir (29729)
Ən çox sevilən xəmir yeməklərimizin resepti
Tarix: 18.10 | Saat: 15:44 | E-mail | Çapa göndər

Xəmiraşı
Qoyun əti – 163q, buğda unu – 35q, yumurta -¼ ədəd, ərinmiş yağ – 10q, ağ lobya – 20q, şərab sirkəsi – 10q, baş soğan – 20q, keşniş – 20q, quru nanə – 1q, istiot, duz. Qoyun əti qiyməsindən hər pay üçün 5-6 ədəd xırda küftəciklər hazırlanır. Lobya ayrıca bişirilir. Mayasız xəmir 1 mm qalınlığında doğranır
Sulu xəngəl
Qoyun əti – 163 q, 1-ci sort buğda unu – 40 q, yumurta – 1/5 ədəd, noxud – 25 q, ərinmiş yağ – 25 q, baş soğan – 25 q, şərab sirkəsi – 10 q, keşniş və şüyüd – 10 q, quru nanə – 1,0 q, duz, istiot. Ətin döş, kürək və ya bel hissəsi istifadə edilir
Umac
Un – 50q, ərinmiş yağ – 20q, yumurta – 1ədəd, baş soğan – 18q, nanə qurusu- 1,0q zəfəran – 0,1q duz. Unun üstünə duzlu su ilə çalınmış yumurta çilənir və un ovuşdurulur. Bu zaman xırda xəmir qırıntıları alınır. Yağda qızardılmış soğan suda qaynadılır, xəmir qırıntıları ələkdə silkələnib artıq undan azad edilir və qaynar bulyona tökülərək hazırlanır.
Şəkisayağı gürzə
Qoyun əti – 217 q, quyruq – 25 q, baş soğan – 30 q, un – 80 q, şərab sirkəsi və ya abqora – 10 q, sarımsaq – 2 q, keşniş – 15 q, istiot – 0,1 q, duz. Qoyun əti, quyruq və soğandan qiymə hazırlanır. Undan bərk xəmir yoğrulub 1 mm qalınlığında yayılır.
Düşbərə
Qoyun əti – 108 q, buğda unu – 4 q, yumurta – ¼ əd, baş soğan – 18 q, şərab sirkəsi – 10 q, keşniş – 15 q, nanə qurusu – 10 q, istiot, duz. Düşbərə hazırlamaq üçün sümüklərdən bulyon bişirilir, qoyun ətinin yumşaq hissəsindən soğan və ədviyyat qatmaqla qiymə hazırlanır. Mayasız yoğrulmuş bərk xəmir hazırlanır.
Ət qutabı
Qoyun əti – 108q, baş soğan – 20q, lavaşana – 15q və ya nar – 20q, buğda unu – 110q, ərinmiş yağ – 30q, sumaq – 3q, istiot – 0,1q, duz. Duzlu su ilə undan bərk xəmir yoğrulur, 1- 0,5 mm qalınlığında yayılıb kiçik boşqab ölçüsündə dairələr kəsilir. Ətlə soğandan hazırlanmış qiyməyə nar, lavaşana qatılıb əlavə edilir.
Süzmə xingal
Qoyun əti – 165q, buğda unu – 100q, yumurta 1/5 ədəd, baş soğan – 30q, ərinmiş yağ – 20q, pendir – 15q, qatıq – 50q, sarımsaq – 3q, zəfəran – 0,1q, istiot – 0,1 q, duz. Qoyun əti 10-15 qramlıq tikələrə doğranır, istiot, duz vurulub soğanla birlikdə qızardılır. Zəfəran şirəsi vurulur və hazır vəziyyətə gətirilir.
Göyərti ilə kəsmik qutabı
Göyərti 200q, ispanaq – 75q, turşəng – 76q, göy soğan – 25q, keşniş və şüyüd – 25q, kəsmik – 100q, buğda unu – 140q, ərinmiş yağ – 20q, kərə yağı – 20q, yumurta – 1/5 əd., istiot, duz. Göyərti təmizlənir, yuyulur və yağda qızardılmış soğanla pörtlədilir. Soyuduqdan sonra göyərtiyə kəsmik, istiot və duz qatılıb yaxşıca qatışdırılır.
Sucuq
Ev şəraitində hazırlanan buğda nişastası və ya qarğıdalı unu – 50q, su – 110q, ərinmiş yağ – 20q, şəkər – 40q, qoz ləpəsi – 40q, zəfəran – 0,1q, duz. Soyuq suda açılmış buğda nişastası və ya qarğıdalı unu qaynayan suya tökülərək arasıkəsilmədən qarışdırılır, şəkər, yağ və zəfəran şirəsi əlavə edilib hazır vəziyyətə gətirilir. Qoz ləpəsi əlavə edilir.
Xəşil
Buğda unu – 100q, ərinmiş yağ – 25q, doşab – 40q, duz. Hər paya 150 qram su götürülür, duz qatılır və tədricən içinə ələnmiş un vurulub qarışdırılır. Qazanın qapağını örtülür, 15-20 dəqiqə bişirilir. Süfrəyə verilən zaman xəşil boşqaba çəkilir, ortasına doşab və qaynadılmış yağ qarışığı tökülür.
Firni
Düyü – 40q, süd – 200q, şəkər tozu – 10q, kərə yağı – 10q, darçın – 0,2q, duz. Düyü 2-3 saat suda isladılır. Sonra sudan çıxarılıb qurudulur, həvəng-dəstədə döyülür. Qaynayan südə qarışdıra-qarışdıra düyü unu əlavə edilir, şəkər və duz qatılıb bişirilir. Süfrəyə verdikdə üstünə yağ tökülüb şəbəkə şəklində darçın səpilir.
Quymaq
Buğda unu – 40q, ərinmiş yağ – 20q, şəkər – 10q, darçın – 0,2q, duz. Un yağda açıq qəhvəyi rəng alınca qovrulur. Sonra tavada arasıkəsilmədən qarışdırılmaqla qaynar su əlavə edilir, səthinə yağ çıxınca zəif od üzərində bişirilir. Tavanın dibində qazmaq əmələ gəlir. Quymaq süfrəyə boşqabda verilir, üstüunə qazmaq qoyulur, şəkər və darçın səpilib yağ tökülür.
Gürzə
Qoyun əti – 217 q, baş soğan – 30 q, un – 80 q, ərinmiş yağ – 25 q, qatıq – 50 q, sarımsaq – 2 q, darçın – 0,1 q, istiot – 0,1 q, duz. Ətlə soğandan hazırlanmış qiyməyə istiot, duz vurulub qızardılır. Undan bərk xəmir yoğrulub 1 mm qalınlığında yayılır.
qadın.az

Xəbər 713 dəfə oxundu



 

Bölməyə aid digər xəbərlər

21.11.2019
Gözəl dəriyə qovuşmaq istəyənlər üçün limon toniki
21.11.2019
Pendir və mayonezlə BALIQ SOBADA
21.11.2019
Kosmetik gilin istifadəsi
21.11.2019
Pişik baxışları makiyajı - Hər zaman dəbdə olan makiyaj
21.11.2019
Pomidorla qoyun əti


Şərh əlavə olunmayıb

 
Layihənin adı:Mətbuatda, sosial mediada milli-mənəvi dəyərlərin və etik normaların qorunmasına dair təşəbbüslərin dəstəklənməsi
Sakinlərin İcra hakimiyyətləri ilə bağlı məlumatlılıq səviyyələri yetərli deyil
05 İYUL  |   12:00
Dövlət qurumlarının internet resursları vətəndaşlara necə xidmət göstərir?
06 İYUN  |   17:08
Yerli icra hakimiyyətlərinin saytları necə işləyir?
31 MAY  |   16:00

SAĞLAMLIQ

Quru dodaqlar hansı xəstəliklərə işarə edir?
22 NOYABR  |   10:43
Rənglərin orqanizmə təsiri
21 NOYABR  |   16:45

Fotogalereya

Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA Kompüteriniz üçün maraqlı FOTOSESSİYA

QADIN SAATI

Gözəl dəriyə qovuşmaq istəyənlər üçün limon toniki
21 NOYABR  |   18:00
Pendir və mayonezlə BALIQ SOBADA
21 NOYABR  |   17:35

ON-LINE MÜRACƏT

Videogalereya

Gülməli maşın şəkilləri - video Plastik qablardan möhtəşəm əl işləri  - video Gözlər haqqında maraqlı faktlar - video Ən gülməli uşaqlar - video

Sorğu

Dünyaca məşhur əsərlərdən hansını oxumusunuz?
Ovod - Etel Lilian Voyniç
Cinayət və cəza - Fyodor Mixayloviç Dostoyevski
Hərb və Sülh - Lev Tolstoy
Martin Eden - Cek London
Hamlet - Uilyam Şekspir

  Nəticələr!    İştirak edənlər: 1368

Arxiv

© Copyright 2013 Beynəlxalq Mətbuat Mərkəzi
AZ1073,Bakı,Yasamal,Mətbuat,23
Telefon: (+994 12) 537-16-13;  Faks:(+994 12) 510-39-46
Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir. Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir. Designed by inetlab.info